Resilience congres is verplaatst

Het Resilience congres van VNG Risicobeheer wordt verplaatst naar 27 maart 2020. Op de eerder beoogde datum in november 2019 waren er te veel andere activiteiten. ‘Het is een heel goed programma, we willen zo veel mogelijk deelnemers,’ zegt organisator Hanke Kukler (VNG Risicobeheer). 

Het idee van Resilience is inspelen op de grote vragen en risico’s van morgen, zoals klimaatverandering en cyberveiligheid. Onzekere risico’s vragen een weerbare en wendbare organisatie. Wereldwijde problemen slaan neer in gemeenten; daar moeten de oplossingen worden gevonden. 

Rotterdam en Den Haag zijn als eerste gemeenten aan de slag gegaan met het principe van resilience. Op het congres vertellen bestuurders en de Chief Resilience Officers van deze steden over hoe dit in de praktijk vorm krijgt. Andere sprekers zijn onder anderen: Jan Mans, oud burgemeester van Enschede en de Nederlandse watergezant Henk Ovink.

Het Resilience congres wordt gehouden op 27 maart ’s morgens in Meeting District Nieuwegein. Het is bedoeld voor gemeentebestuurders, gemeentesecretarissen, gemeenteraadsleden en raadsgriffiers. 

Meer informatie

Deel dit artikel
Share on LinkedIn Share on Twitter