Over VNG Risicobeheer
10 vragen voor iedere bestuurder
Resilience, ook iets voor uw gemeente?

In gesprek met gemeenten

De taak van VNG is om goed te luisteren en signalen in concrete acties te vertalen. Gemeenten zien een belangrijke rol voor de VNG om risicobewustzijn en risicomanagement beter binnen de lokale overheid te stimuleren. Zo blijkt uit onderzoek. Daarom is VNG Risicobeheer in gesprek gegaan met gemeenten. Deze gesprekken zijn gebundeld in het boek ‘Wat als…?’

Het boek ‘Wat als…?’

‘Wat als…nu blijkt dat een project te maken krijgt met een onverwachte forse tegenvaller?’ Iedere gemeente geeft op zijn eigen manier invulling aan risicomanagement. Verscheidenheid stimuleert om van elkaar te leren. Daarom heeft VNG Risicobeheer verhalen van gemeenteambtenaren in een boek gebundeld: op welke manier zijn ze met risicomanagement bezig, waar lopen ze tegenaan én wat kunnen we van elkaar leren?

Een voorproefje

Aan het boek ‘Wat als…?’ hebben onder andere de gemeenten Delft, Zeist, Utrecht en Heerlen meegewerkt. Van gemeentesecretaris en concerncontroller tot aan adviseurs. Enkele prikkelende citaten van de geïnterviewden: “Ieder risico is een kans, de verzekeringsportefeuille is het minst interessant, risicomanagement is topsport en iedereen is van nature een risicomanager.” Met dit boek wil VNG Risicobeheer de lezer met een andere blik naar risicomanagement laten kijken. Door nieuwe inzichten op te doen, komt automatisch de vraag ‘Wat als…?’ naar voren.

Bestel het boek nu!

Beheer uw risico's, blijf op de hoogte!
Laat u informeren over de laatste ontwikkelingen. Wij sturen u relevante artikelen door, Wij sturen u relevante artikelen door, onderzoeken en ervaringen van andere gemeenten.
Door u hiervoor in te schrijven geeft u VNG Risicobeheer toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden.