Over VNG Risicobeheer
In gesprek met gemeenten
Resilience, ook iets voor uw gemeente?

Waar is uw gemeente mee bezig?

Veel gemeenten doen aan risicomanagement. Deels omdat de wet dit voorschrijft. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht opnemen van het weerstandsvermogen in de begroting. En deels omdat ze ervaren dat risicomanagement daadwerkelijk helpt om hun doelen te bereiken. Iedere gemeente legt zijn eigen accenten waar het gaat om risicomanagement. Een aantal inspirerende voorbeelden hebben wij opgeschreven in het boek ‘Wat als…?’ Deze voorbeelden nodigen uit om van elkaar te leren.

Delft, Heerlen, Utrecht en Zeist

Waar zijn deze gemeenten mee bezig op het terrein van risicomanagement? Zo heeft Utrecht de verzekeringsportefeuille onder de loep genomen en zich de vraag gesteld: “Hebben we al die verzekeringsproducten wel nodig of kunnen we onze risico’s op een andere manier beheersen? En wat levert ons dat op?” Delft werkt sinds kort met de RISKID, een online tool voor risicoanalyse. De open dialoog die hierdoor met de betrokken stakeholders wordt gevoerd, ervaart de gemeente als een grote meerwaarde. Heerlen benadrukt dat risicomanagement in het natuurlijke gedrag van mensen verankerd is en daardoor heel alledaags is. Zeist pleit voor een andere benadering van het omgaan met personele risico’s en wil meer met andere gemeenten samenwerken.

Deel uw verhaal of vraag

VNG Risicobeheer nodigt gemeenten uit om hun verhaal over risicomanagement te delen. Waar is uw gemeente mee bezig, waar loopt u tegenaan en wat kunnen andere gemeenten hiervan leren? Deel het verhaal van uw gemeente bijvoorbeeld in het interview van de maand. Of heeft u juist hulp nodig bij een vraag waar u niet uitkomt? VNG Risicobeheer staat voor u klaar. Vul het formulier hieronder in en we nemen snel contact met u op!  

Deel uw ervaringen over risicobeheer
Door ervaringen te delen, leren we van elkaar. Vul het formulier in en we nemen snel contact met u op
Of stuur ons een e-mail: info@vngrisicobeheer.nl

Door u hiervoor in te schrijven geeft u VNG Risicobeheer toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden.