Over VNG Risicobeheer
In gesprek met gemeenten
Risico's: een introductie

Start: 3 cursussen verzekeringen

Verzekeren is één van de beheersmaatregelen om risico’s te beperken. Daarom start VNG Risicobeheer in samenwerking met VNG Academie in mei 3 verschillende cursussen op het gebied van verzekeringen:

  1. Introductiecursus verzekeringsambtenaar;
  2. Vastgoedbeheerder en verzekering;
  3. Basiscursus aansprakelijkheid & verzekering.

De cursussen duren ieder 1 dag en worden in Utrecht gegeven.

Introductiecursus verzekeringsambtenaar

Wat is de functie van de verzekeringsambtenaar binnen een organisatie? Wat zijn de taken en bevoegdheden? Welke rol is er voor deze persoon weggelegd bij een (Europese) aanbesteding en wat mag er van de (verzekerings)makelaar verwacht worden? Deze vragen worden beantwoord tijdens de Introductiecursus verzekeringsambtenaar. Daarnaast wordt ingegaan op de verschillende risico’s; zijn deze (verplicht) te verzekeren of zijn er andere mogelijkheden? En wat te doen met een schademelding?

Meer informatie en aanmelden

Vastgoedbeheerder en verzekering

Wat is het werkgebied van de vastgoedmedewerker in relatie tot risico’s en verzekeringen? Wat is het beleid van de organisatie? Welke risico’s worden gelopen? Zijn er contractuele verplichtingen die een verzekering verplichten en waarom dan? Deze vragen worden beantwoord tijdens de cursus Vastgoedbeheerder en verzekering!

Meer informatie en aanmelden

Basiscursus Aansprakelijkheid & verzekering

Houdt u zich bezig met de ontvangst van aansprakelijkstellingen en/of het verhalen van schade? Loopt u nog met vragen rond als: ”Wat is het beleid van onze organisatie? Welke risico’s worden gelopen? Wat zijn de wettelijke of andere verplichtingen voor een verzekering?” Dan is de Basiscursus Aansprakelijkheid en verzekering wat voor u.

Meer informatie en aanmelden

Beheer uw risico's, blijf op de hoogte!
Laat u informeren over de laatste ontwikkelingen. Wij sturen u relevante artikelen door, Wij sturen u relevante artikelen door, onderzoeken en ervaringen van andere gemeenten.
Door u hiervoor in te schrijven geeft u VNG Risicobeheer toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden.