Over VNG Risicobeheer
In gesprek met gemeenten
Resilience, ook iets voor uw gemeente?

Bewust verzekeringsbeleid bespaart geld

Een gemeente bezit gemiddeld 22 verzekeringspolissen. Wanneer deze polissen worden afgesloten zonder duidelijk beleid of afwegingskader kan dat negatieve gevolgen hebben: de verzekering dekt niet waarvoor deze is afgesloten of gemeenten betalen veel meer aan premies dan nodig is.

Om dit te voorkomen heeft VNG Risicobeheer in samenwerking met VNG Academie vier verzekeringscursussen ontwikkeld:

  1. Introductie
  2. Vastgoed
  3. Aansprakelijkheid
  4. Nudging

In deze cursussen leert u hoe u een doelmatig verzekeringsbeleid opzet en daarmee onder andere veel geld kunt besparen voor uw gemeente.

Introductiecursus verzekeringsambtenaar

Wat is de functie van de verzekeringsambtenaar binnen een organisatie? Wat zijn de taken en bevoegdheden? Welke rol is er voor deze persoon weggelegd bij een (Europese) aanbesteding en wat mag er van de (verzekerings)makelaar verwacht worden? Deze vragen worden beantwoord tijdens de Introductiecursus verzekeringsambtenaar. Daarnaast wordt ingegaan op de verschillende risico’s; zijn deze (verplicht) te verzekeren of zijn er andere mogelijkheden? En wat te doen met een schademelding?

Meer informatie en aanmelden

Vastgoedbeheerder en verzekering

Wat is het werkgebied van de vastgoedmedewerker in relatie tot risico’s en verzekeringen? Wat is het beleid van de organisatie? Welke risico’s worden gelopen? Zijn er contractuele verplichtingen die een verzekering verplichten en waarom dan? Deze vragen worden beantwoord tijdens de cursus Vastgoedbeheerder en verzekering!

Meer informatie en aanmelden

Basiscursus Aansprakelijkheid & verzekering

Houdt u zich bezig met de ontvangst van aansprakelijkstellingen en/of het verhalen van schade? Loopt u nog met vragen rond als: ”Wat is het beleid van onze organisatie? Welke risico’s worden gelopen? Wat zijn de wettelijke of andere verplichtingen voor een verzekering?” Dan is de Basiscursus Aansprakelijkheid en verzekering wat voor u.

Meer informatie en aanmelden

Nudging voor gemeenten

Op basis van wat voor aspecten maken mensen keuzes? Hoe kan het bewustzijn van deze aspecten toegepast worden om toekomstig keuzegedrag van mensen te beïnvloeden door het geven van een duwtje in de goede richting (nudge)? Binnen deze workshop ligt de focus op interne keuzes binnen gemeenten in relatie tot risicomanagement.

Meer informatie en aanmelden

Beheer uw risico's, blijf op de hoogte!
Laat u informeren over de laatste ontwikkelingen. Wij sturen u relevante artikelen door, Wij sturen u relevante artikelen door, onderzoeken en ervaringen van andere gemeenten.
Door u hiervoor in te schrijven geeft u VNG Risicobeheer toestemming om u per e-mail op de hoogte te houden.